Boligpriser

Det er veldig populært med bolig i Norge. Det kjøpes og det selges boliger over hele landet. Bolig er noe vi alle trenger, om vi ikke bor i en bobil eller en båt året. Det er derfor ikke rart at det kjøpes og selges så mange boliger. Noen byer er selvfølgelig mye mer populære enn andre. Oslo er den byen med mest eiendom. Den er også den største byen i Norge. Ingenting er overraskende med det. Boligprisene er noe vi alle følger med på som er interessert i å kjøpe bolig. Den er også fulgt av så å si alle økonomier og banker i Norge.

Boligprisene i Norge er kjent for å kun gå en vei, og det er oppover. Det er nedganger her og der, men generelt sett går det oppover. Det har skapt et problem av at mange putter sparepenger i eiendom. Folk kjøper eiendom for å bo og for å investere. Dette igjen hjelper prisene oppover. Myndighetene har endret litt på skattereglene slik at din andre bolig blir beskattet noe høyere enn før.

Egenkapital

Når du kjøper bolig så må du stille med noen penger selv hvor enkelte velger å benytte seg av forbrukslån uten sikkerhet. Det er ikke så rart og heller ikke veldig overraskende. Egenkapitalkravet varierer noe fra person til person, men generelt sett så er dette kravet på 15%. Er du utenlands statsborger som har vært kort tid i Norge så er det noen banker som krever at du betaler 25% selv. Dette kravet på 15% er veldig utfordrende for de fleste. Du må vanligvis ha hjelp hjemme i fra om du skal kunne legge 15% av dagens boligpriser på bordet. Vi snakker om 500.000 kroner eller mer i egenkapital for de fleste boliger der ute, enten de er store eller små. Skal du gjøre røverkjøp så må du nok lengre ut på landet enn byer og store tettsteder.

info
  • info