Fordeler

Forbrukslånet eller blankolånet er et lån uten sikkerhet. Lånet kan være et kortsiktig lån eller et langsiktig lån alt etter hva som passer deg best. Du bestemmer vanligvis nedbetalingstiden selv. Det er noen grenser på hvor kort og hvor lang nedbetalingstiden er, men som oftest som er det et stort nok rom for de fleste å bestemme seg i. Hovedregelen er at du ikke kan ha en kortere nedbetalingstid en 1 år og ikke lengre enn 15 år. Med andre ord massevis av tid til å nedbetale lånet. Når det er sagt så kan du nedbetale så fort du bare måtte ønske, men når du søker så må du bestemme deg for en periode som er akseptabel og innenfor de gitte valgene.

Forbrukslån

Det finnes mange fordeler med billig forbrukslån. Vi skal gå igjennom noen av fordelene her. Den viktigste fordelen er friheten. Lån uten sikkerhet gir en veldig frihet i form av at lånet ikke låser noen av dine eiendeler. Har du behov for penger, men du har ingen eiendeler kan du fortsatt få lån. En annen veldig fin ting med forbrukslånet er at du kan strukturere lånet på en slik måte at du ikke trenger å betale tilbake alt med en gang, men du kan betale tilbake sakte men sikkert. Her har du en veldig fin fordel. I tillegg til fleksibel betalingstid, som betyr at du selv bestemmer tiden, gir dette lånet deg også muligheten til å få låne penger til en fornuftig rente. Ikke alle får den beste renten. Her er det viktig at du benytter deg av sammenligningstjenester eller gode informasjonstjenester som loans.no eller andre sider. Renten kan være så lav som 6-7%. Denne lave renten krever at du har en god og stabil økonomi.

Ulemper

Forbrukslån har også flere nedsider. Er du på jakt etter penger kan det være fristende å sende en lånesøknad til en bank som tilbyr forbrukslån. Et problem med disse lånene er at mange gir lånet nokså raskt. Det betyr at du kan få et lån på impuls, og får mange er ikke impulskjøp så veldig bra. Handler du på impuls kan du ende opp med noe som du egentlig ikke trenger eller så kan du ende opp med noe som du ikke burde ha i første omgang. Har du en økonomi som ikke klarer å bære et lån over tid burde du ikke ta opp lånet.

Lån er en kostnad og et produkt. Det kan derfor ende opp med å være en betydelig kostnad for deg. Er du ikke flink med å finne lånet som er billigst så kan du fort ende opp med et veldig dyrt lån. Er lånet for dyrt for deg vil du også ha problemer med å betale ned lånet fortere slik at du kan spare litt mer penger. Husk derfor på at når du ønsker å søke på lån må du undersøke og bruke tiden det trenger.

info
  • info