Velge mobilabonnement

Hvile abonnement bør jeg velge?

Mobiltelefoner kommer i alle mulige fasonger og farger. Det er nesten ingen begrensing lengre på hva som kommer i en telefon, hvor stor eller liten skjermen er eller hva den er laget av. Det finnes billige telefoner og det finnes dyre telefoner. Mobilabonnementer er ikke helt det samme. De fleste består av de samme grunnleggende funksjonene, som ringeminutter, sms og data.

Det er likevel flere ting som skiller gode abonnementer fra dårligere abonnementer. Som bruker av mobiltelefon bør du derfor sjekke hastigheten på dataoverføringen til abonnementet og om hastigheten faller etter du treffer en hvis mengde data per dag eller før månedslutt. Det er noe abonnementer som kjører full hastighet på data til en viss grense er nådd. Noen gjør dette per dag og noen per måned. Noen utenlandske abonnement gjør dette på all data som brukes utenfor landet man kjøpte abonnementet i.

Sjekk derfor om du har kjøpt et abonnement som bruker 4G, LTE eller 4G turbo. Nå rulles snart 5G ut. Da blir det enda viktigere å passe på hva slags abonnement du kjøper og hva slags type nett det støtter. Noen telefoner kan også ha problemer med å støtte noen typer netthastigheter. Her må du derfor sjekke hva slags telefon du har og hva slags hastighet den er kompatibel med.

Datamengde er det siste i flere spørsmål om mobilabonnement du som bruker bør tenke på når du ønsker å bytte abonnement. Du kan enkelt sjekke hvor mye data du bruker på telefonen din, slik at du vet hvor mye data du trenger. For å redusere mobiltelefonregningen din er dette nokså lett å gjøre ved å redusere datamengden per måned. Bruker du mye data tenker du kanskje at det ikke er noe vits å redusere datamengden på regningen. Dette er fort gjort å tenke uten at det nødvendigvis er riktig.

Tenkt raskt igjennom hvor du er når du bruker mobiltelefonen. Er du mye hjemme eller er du mye på jobben? Hvis du er mye hjemme eller mye på et kontor har du kanskje trådløst nettverk hjemme og på jobb. Har du det, kan du fint sette opp telefonen slik at den alltid kobler seg på nett hjemme og på jobb. Da bruker du data fra nettet og ikke gjennom mobilnettet. På denne måten sparer du fort penger ved å minske datamengden mobilabonnementet belastes for. Dette fungerer ikke like bra hvis du er mye på farten eller reiser mye med jobben.

Tilleggstjenester

Flere og flere abonnementer tilbyr tilleggstjenester i abonnementet. Du kan da betale litt mer å få Spotify, Tidal, Netflix eller HBO. Dette er tjenester du kanskje allerede bruker. Kanskje du kan spare litt penger på å betale for disse tjenestene igjennom mobiltelefonabonnementet istedenfor å betale for dette separat.

Disse tjenestene krever mye data, men noen selskaper holder data brukt for disse appene utenfor regningen eller så kan det være smart å laste ned filmer eller annet til mobilen over nettverket hjemme. Netflix tillater nedlastning av filmer og serier til mobile enheter.

info
  • info